Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

ISIS bezoekt Rijko bv

6 september 2012|08:00 - 17:00

Met ruim veertig leden werden we op dinsdag 4 september jl. getrakteerd op een interessante bedrijfspresentatie bij Rijko bv, onderdeel van de Van Rijsingen Groep. Een indrukwekkend Helmonds bedrijf dat blijft verrassen met innovaties op het gebied van voedselproductie en -verpakking. Tijdens de rondleiding konden we met eigen ogen zien hoe er aan de Gertsdijk 18, verse wortels werden gesorteerd, gewassen, verwerkt en ingepakt. Zo’n 600 ton per dag. En of je nu een zakje verse peentjes, rond of recht, bij de C1000, Jumbo, Emté of andere supermarkt koopt, ze zijn ingepakt in Helmond!

Interessant waren ook de verhalen van Cor van Rijsingen over diverse innovaties zoals de kweek van Claresse, een soort meerval die snel groeit op plantaardig voedsel. Het verpakken van verse kreeften onder hoge druk waardoor ze langer vers blijven en de hele kreeft makkelijk loskomt uit de schaal. Ideaal voor restaurants. Ook gazpacho, een koude Spaanse tomatensoep, blijft door deze manier van verpakken veel langer goed. De vraag ernaar is enorm, volgens Cor van Rijsingen: “Vers levert meer op dan diepvries!” En zo blijven de ondernemers van de Van Rijsingen Groep steeds op zoek naar winstgevende en innovatieve manieren om voeding met gezond verstand te produceren en te leveren.

Uiteraard was er deze avond ook weer volop gelegenheid om bij te praten en te netwerken. Onder het genot van een drankje, verzorgd door Klaartje Majoor van Wijnkoperij Stiphout, die ook de foto’s maakte. En overheerlijke culinaire hapjes van Kirsten Foolen van keurslagerij Goossens & Catering. Anita Ottenheijm van Party Rent Service zorgde voor statafels in stijl. Oranje met groen, net als de worstels én de huisstijlkleuren van Rijko bv. En Isis.

Gegevens

Datum:
6 september 2012
Tijd:
08:00 - 17:00