Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dutch Design Week 2012

23 oktober 2012|08:00 - 17:00

We zijn vertrokken om 16.00 uur vanaf het parkeerterrein aan de Hortsendijk bij het oude politie bureau. Een warm kipgerecht als voorgerecht gegeten in de bus en onderweg uitleg gehad van Laura-linn over wat de DDW eigenlijk is en wat we kunnen verwachten als we er zijn.
De bus heeft ons op strijp S afgezet waar we eerst een rondleiding kregen door de grote tentoonstellingshal waar diverse designer hun werk lieten zien. We kregen uitleg over hoe een 3 D printer werkt, gingen kijken bij een bedrijf die duurzame buitenmeubels maakt voor in openbare plantsoenen en parken, een mooie stand gezien met een heleboel mooie en aparte schoenen soms alleen om naar te kijken maar ook draagbare modellen die ontworpen waren door een kunstacademie en tenslotte ook nog even wezen kijken bij de stand van de Granny’s Finest een aantal enthousiaste jonge mensen die oudere dames mooie truien mutsen enz. lieten breien.

Na al dit moois gezien te hebben stond er in de oude machinefabriek die omgetoverd was tot restaurant een lekker hoofdgerecht klaar. We zaten aan één grote lange tafel wat een mooi gezicht was zoveel dames op een rij.

Na het eten gingen we naar een 2 tal nieuwe winkels die zich pas hebben gevestigd in een van de oude gebouwen op strijp-S een was met dameskleding en de andere met kinderkleding.

Hierna bracht de bus ons naar het stadhuisplein waar de containerwinkels stonden. Dit waren containers die openstonden en waar we oa. uitleg kregen over een wijnlaboratorium, waar je je eigen wijn kunt samenstellen.

Daarna de tentoonstelling bezocht in het gemeentehuis waar we mooie dingen hebben gezien van ook weer diverse jonge ontwerpers.

Na een stukje wandelen kwamen we bij het kippenrestaurant waar we een lekkere cocktail kregen. Na de cocktail kregen we een rondleiding van Laura-linn langs diverse kunstenaars die ruimtelijke vormen maakte die ze goten in rubber mallen en maakte van piepschuim. Ook gingen we naar de werken kijken van Laura-linn die jurken maakte die ze drapeerde d.m.v. de stoflagen te verlijmen i.p.v. vast te zetten met garen. Ook hebben we een kunstenares gezien die glazen maakte van suiker met diverse smaken, die je dus als je drankje op is gewoon kon opeten.

Na alle rondleidingen een de goede uitleg van Laura-linn die ons steeds veel vertelde over het gene wat we zagen gingen we moe maar voldaan naar het kippenrestaurant voor een lekker nagerecht en nog even napraten onder het genot van een lekker glas wijn.

Rond de klok van 11.00 uur stand de bus weer klaar voor de deur om ons naar Helmond terug te brengen.

Gegevens

Datum:
23 oktober 2012
Tijd:
08:00 - 17:00